Menu

Post voor Compostela
voordracht door prof. J. Swinnen over kanker en de tocht

Prof. Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan het KU Leuven, leidt als biochemicus het departement Oncologie van Gasthuisberg en is ondervoorzitter van het Leuvens Kankerinstituut (LKI). Hij geeft ook les en is het hoofd van zijn eigen laboratorium dat onderzoek doet naar kanker. Daarnaast is hij voorzitter van 'ons' fonds: Dieter De Cauderlier-fonds voor hersentumoren (KU Leuven).

Naast een gepassioneerde kankeronderzoeker is prof. Swinnen ook vader van een zoon met kanker, Pieter. Hij nam zich voor "iets zots" te doen als hij zijn zoon na 5 jaar nog altijd bij zich had. Wat begon als "iets zots" groeide uit tot zijn 'Post voor Compostela'-actie. Als fervente lange-afstandsloper besloot hij naar Santiago de Compostela te lopen in amper een maand tijd. Dat betekent dat hij 80 tot 100 km per dag moest lopen. Op zijn rug nam hij een tas mee met brieven en berichten van mensen die vechten tegen kanker of die er de gevolgen van moeten dragen.

Het BeneFIETS-team leerde prof. Swinnen en zijn gezin kennen bij de eerste cheque-overhandiging van BeneFIETS in 2016. We hielden contact met het warme gezin en volgden zijn tocht op de voet. Prof. Siwnnen schreef zelf ook een hartverwarmend briefje voor Dieter met de belofte de strijd tegen kanker verder te zetten, "zodat we toffe kerels als hem niet meer moeten missen".

Praktisch
dinsdag 26 maart om 20u in OC d'Iefte (Hoogstraat 122 - 8540 Deerlijk)

Reserveren
Tickets in voorverkoop: €5 (via 0470 67 21 56) t.e.m. 22 maart.
Tickets aan de deur: €8

De opbrengst van de avond gaat integraal naar Dieters Fonds.