Menu

Wij ontmoetten prof. J. Swinnen bij de overhandiging van de cheque van BeneFIETS 2016 in Leuven. Hij is ondervoorzitter van het Leuvens Kankerinstituut (LKI), onderzoeker en leerkracht aan het KU Leuven en tevens vader van een zoon met een hersentumor. In mei 2017 was hij te gast in OC D'Iefte (Deerlijk) voor de voordracht: 'Kanker: hoe kunnen we de strijd winnen?'. In de zomer van 2017 liep prof. Swinnen van Leuven naar Compostella, dit t.v.v. het Leuvens Kankerinstituut. Het project kreeg de naam 'Post voor Compostella' en kende een groot succes. Tijdens zijn looptocht is Dieter overleden, waardoor prof. Swinnen die dagtocht aan hem opgedragen heeft. De persoonlijke verhalen van zoveel kankerpatiënten en zijn eigen zoon, stimuleerden hem deze afstand te lopen en blijven hem motiveren om verder geld in te zamelen zodat verder onderzoek mogelijk is.

Aan het Leuvens Kankerinstituut werken onderzoekers, artsen en zorgverleners samen om nog meer te weten te komen over kanker. Ze willen tevens elke patiënt een ‘behandeling op maat’ geven. Het LKI is een onderdeel van KU Leuven en UZ Leuven. Ze streven naar een behandeling met zo weinig mogelijk neveneffecten, met aandacht voor het persoonlijk welzijn.

Wij zullen de opbrengst van deze editie schenken aan het LKI, uitsluitend voor onderzoek naar hersentumoren. Aangezien wij sinds 2016 persoonlijk in contact staan met het instituut, zijn wij er zeker van dat het geld goed besteed zal worden.