Menu

Lezing 11mei

Johan Swinnen (KU Leuven) is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut en papa van een zoon met kanker. Vanuit dit persoonlijke verhaal en een positieve ingesteldheid neemt hij ons mee in zijn strijd tegen deze ziekte. Hij vertelt over kanker en hoe die een leven kan veranderen. Hij overtuigt ons van het belang van kankeronderzoek en inspireert ons hoe we samen de strijd tegen kanker kunnen winnen.

We leerden professor J. Swinnen kennen toen we op zoek waren naar een goed doel voor BeneFIETS 2016. Hij is een sympathieke, gedreven man die door zijn thuissituatie nog meer beseft hoe belangrijk het is verder te gaan met onderzoek naar tumoren. Zelf zal hij in augustus-september 2017 naar Santiago De Compostela lopen met een rugzakje vol boodschappen van en voor kankerpatiënten, dit t.v.v. het Leuvens Kankerinstituut. "Mijn manier om stil te staan bij de strijd die elke kankerpatiënt elke dag levert." Meer info hierover vindt u op www.post-voor-compostela.be.

Professor J. Swinnen zal ons gedurende een uur enthousiast en op toegankelijke wijze toespreken. Daarna is er de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan en eventuele vragen te stellen bij een glaasje.

Ticket in voorverkoop: €3

-> bel 0470 67 21 56 t.e.m. 10 mei!

Ticket aan de deur: €4,50

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het LKI. 

 

sponsors

Hartelijke dank aan Willem en Katrien voor de gastvrijheid op hun kinderboerderij Bokkeslot!

    

 

Wij starten weldra opnieuw onze zoektocht naar sponsors. Interesse? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

 

 

Sponsors à la Contador

       

     

 

Sponsors à la Sagan

             

 

      

 

          

 

Sponsors à la Vanmarcke

                

                            

            

 

                       

 

                            

 

 

 

 

Sponsors à la Van Avermaet

Bakkerij Eline & Olivier, Beukenhofstraat 18, Vichte

bvba Pego, Vichte

Casier recycling, St.-Elooistraat 2, Deerlijk

Feeling Good, Hoogstraat 59, Deerlijk

Immo Dewaele, Stationsstraat 31, Waregem

Immo Taelman, Schoolstraat 43, Deerlijk

Koffiehuis Mokka en Meer, Kapelstraat 20, Deerlijk

La Vita et Bella, Vichtesteenweg 5, Deerlijk

Optiek Seynhaeve, Vichteplaats 49, Vichte

Prima Donna, Schoolstraat 44b, Deerlijk

Slagerij Mahieu, Kerkstraat 227, Deerlijk

Slagerij Soetaert, Waregemstraat 304, Deerlijk

't Groengebeuren, Kerkplein 13, Deerlijk

@ The Finish, Otegemstraat 144, Zwevegem

Vromant nv, Paanderstraat 35, Deerlijk

 

Ook bedankt aan spinningcentrum Bike for Fun en College van Melle voor hun steun!

De site werd mogelijk gemaakt door de steun van Design 15. Bedankt Wim!

www.design15.be

Waarom?

Op 9 maart 2015 werd Dieter De Cauderlier - toen nog net geen 30 jaar - na een epileptische aanval en meerdere onderzoeken gediagnosticeerd met een hersentumor. Aangezien het middenin de hersenen ligt, kan het niet verwijderd worden. Intussen heeft hij radiotherapie en ook chemotherapie gehad, waardoor hij er samen met de artsen in geslaagd is de tumor te verkleinen.

Omdat ik als zus bitter weinig kon doen, besloot ik een evenement te organiseren om geld in te zamelen. De opbrengst ging naar onderzoek naar hersentumoren. Tumoren in de hersenen zijn de tweede meest voorkomende bij kinderen en jammer genoeg zijn er ook jaarlijks zo’n 800 volwassenen die de diagnose te horen krijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderscheidt 120 soorten tumoren van het centrale zenuwstelsel. De behandeling ervan hangt af van verschillende factoren, zoals locatie in de hersenen en graad van kwaadaardigheid. 

Onder het motto “bewegen is gezond”, ontstond het idee om een fietsevenement te organiseren. Mijn broer was een fervente ‘wielertoerist’ en stippelde samen met een vriend ideale routes uit. We hebben zelf ook ondervonden dat het mede door Dieters sterke fysiek en positieve ingesteldheid was, dat hij zich toen zo goed door de behandeling geworsteld heeft.

Eind 2016 werden opnieuw bepaalde symptomen gemerkt en exact 2 jaar na de eerste diagnose, viel opnieuw het verdict: er werd een tweede tumor gevonden, op een andere locatie in de hersenen...

 

 

 

Het goede doel

Het doel wordt nog nader bepaald. Sowieso gaat de opbrengst opnieuw integraal naar onderzoek naar hersentumoren.

Verdere info volgt!